joi, martie 18, 2010

Guardiola: “Vreau mai mult de la Ibra si Henry”

Declaratiile antrenorilor Pep Guardiola si Christian Gross la conferinta de presa ce a urmat meciului Barcelona - Stuttgart 4-0 Pep Guardiola s-a aratat pe deplin multumit de jocul echipei FC Barcelona in returul cu Stuttgart si mai ales de atingerea sferturilor de finala ale principalei competitii europene. Amintindu-le reporterilor ca doar Manchester United reusise pana acum sa atinga sferturile de finala ale Ligii Campionilor dupa ce a castigat trofeul cu un sezon in urma, Guardiola a scos in evidenta “cat de greu este sa reusesti ceea ce noi tocmai am reusit.
Este foarte bine ca am reusit sa revenim intre primele opt echipe ale Europei si sunt incantat ca publicul de pe Camp Nou va avea ocazia sa vada un nou meci de Champions League. Am iesit pe teren plini de agresivitate si nu le-am dat adversarilor nicio clipa de ragaz. Tranzitia dinspre aparare spre atac a fost excelenta si circulatia mingii s-a derulat pe traseele corecte”.
In ciuda faptului ca echipe importante ale Europei precum Chelsea, Real Madrid sau Sevilla au parasit competitia, Guardiola este circumspect in ceea ce priveste tragerea la sorti de vineri, deoarecele “toate echipele ramase sunt bune. Va fi o tragere la sorti dificila si oricare va fi adversarul va trebui sa muncim mult pentru a atinge semifinalele”.
In mod evident, laudele antrenorului la nivel individual s-au indreptat spre Lionel Messi, care a reusit in fata lui Stuttgart al treilea meci consecutiv in care marcheaza cel putin doua goluri si a ajuns la un total de 8 goluri in ultimele patru meciuri ale catalanilor: “Messi este cel mai bun, ce-ar mai fi de spus? Nu l-as schimba cu nimeni altcineva. Avem mare nevoie de el sa participe la joc si de aceea l-am folosit in ultima vreme intr-o pozitie mai centrala si nu ca extrema”.
Guardiola a comentat si situatia lui Henry si Ibrahimovic, primul cu o noua prestatie modesta in jocul cu Stuttgart iar celalalt rezerva: “Nu putem castiga titluri fara ca Henry si Ibra sa ajunga in top de forma. L-am lasat initial pe Ibrahimovic pe banca pentru a continua prestatia buna din a doua repriza a jocului cu Valencia si sunt multumit ca raspunsul sau a fost pozitiv. Scopul meu este sa il fac sa dea tot ceea ce poate pentru aceasta echipa. De Henry am fost foarte multumit in meciul din weekend contra Valenciei. El joaca foarte bine cand este folosit in banda, dar vreau mai mult de la el si de aceea i-am acordat astazi un rol mai central. A jucat bine, dar il vreau mai agresiv in fata portii”.
Guardiola a tinut sa le multumeasca si fanilor care au venit in numar mare pentru a-si sustine echipa, meciul cu Stuttgart fiind al treilea ca record al numarului de spectatori in acest sezon dupa jocurile cu Real Madrid si Inter Milano: “au fost aproape 90.000 de oameni in seara aceasta care ne-au dat multa fota. Suntem mult mai buni cand avem fanii in spate. Nimeni altcineva nu ne poate ajuta, deci va rog sa nu incetati a ne sustine”.
Declaratia lui Christian Gross, tehnicianul lui VfB Stuttgart: “Ne-a lipsit curajul si valoarea de la meciul din urma cu trei saptamani. Cu o mai buna organizare defensiva am fi putut sa le contracaram mai bine mijlocul si acest lucru ne-ar fi permis sa ne cream ocazii. Am jucat contra unei echipe care a avut un public fantastic in spate si care este extrem de puternica atat ca individualitati cat si ca joc colectiv. In plus, poate eliminarea lui Real Madrid a fost pentru Barcelona un factor de extramotivare. Messi este cel mai bun jucator din lume, un talent fantastic si este incredibil ca are doar 22 de ani. Comparatiile cu Maradona sunt pe deplin justificate”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu