miercuri, aprilie 14, 2010

O achiziţie necesară p-u Barca !

Prin jocul strălucit pe care-l demonstrează acei de la Barca s-ar părea că echipa din capitala Catalaniei nu are cusuri , joacă nespus de tehnic şi frumos în toate compartimentele . Dar totuşi este o poziţie care doare pe noi , suporterii blaugranei şi cred că şi pe Pep Guardiola . E poziţia care a devenit problematică odată cu plecare din echipa la Feynoord a lui van Bronchorst  şi anume fundaş stânga .Frank Rijkaard îndată a pus problema aducerii la echipa a lui Patrice Evra , însă după cum ştim deja transferul a eşuat . Atunci s-a recurs la o altă soluţie , alt francez , Erick Abidal de la Olimpique Lyon , un transfer costisitor care aşa şi nu a fost capabil să-l înlocuiască pe marele olandez . Cât nu s-ar rupe Abidal , banda lui stângă este slăbuţă în comparaţie cu cea dreaptă şi în genere cu toate defensiva catalană . O mulţime de goluri a luat Barca anume de pe poziţia apărată de francez . Nu ştiu cât de necesar a fost transferul lui Maxwel , nu vreau să spun că e rău jucător brazilianul , dar nu e de nasul Barcelonei , e prea slab p-u campionii europeni . Şi se mai spune că transferul lui Maxwel de la Inter în vara trecută nu este o eventuală înlocuire a lui Abidal ci un moft de-a lui Zlatan Ibrahimovic care la fel vara asta s-a transferat de la Inter , aceştia doi fiind prieteni încă de pe timpul evoluărilor sale comune la Ajax Amsterdam .
Am 3 persoane care perfect ar acoperi banda stângă , o achiziţie necesară p-u blaugrana .
1)Urby Emanuelson
Un tânăr de la Ajax , de statură mică , dar la nebunie de rapid şi tehnic , bun fundaş şi cu un număr deja destul de mare de selecţii la echipa naţională , campion european cu echipa de tineret a Olandei U-19 . Olandezul seamănă la maniera sa de a juca lui van Bronchorst .
2)Gael Clichy
Omul venit de la Auxere la Arsenal acum 7 ani în urmă , era umbra lui Ashley Cole , dar acela a plecat la Chealsea , nu ştiu care-i motivul , poate partea materială a transferului lui Cole l-a făcut pe Wenger să-l vândă sau poate chiar şi evoluţiile de minune a francezului . De la momentul în care a plecat Cole , Gael Clichy a întărit după sine banda stângă . Un jucător tehnic , care particpă mult la fazele ofensive !
3)Cristian Pander
Germanul de la Shalke 04 are un şut cu picorul stâng de excepţie , ceea ce nu este caracteristic Barcei , dar ar putea să fie un moment surprinzător p-u adversarii noştri . Dar l-am inclus în listă nu p-u puterea şutului ci p-u calităţile sale defensive , un foarte bun fundaş , titular în naţionala Germaniei .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu