joi, aprilie 01, 2010

Puyol si Pique rateaza returul cu Arsenal. Cu cine joaca Guardiola?

Carles Puyol si Gerard Pique sunt suspendati pentru returul sfetului de finala al Ligii Campionilor dintre Barcelona si Arsenal de pe Camp Nou
Carles Puyol si Gerard Pique vor fi marile absente ale Barcelonei in returul cu Arsenal de pe Camp Nou. Primul care a spus adio meciului de martea viitoare a fost Gerard Pique, care a primit cartonas galben in minutul 71 al meciului de pe Emirates pentru un fault asupra lui Cesc Fabregas in marginea propriului careu de 16 metri. A fost al treilea galben incasat de tanarul fundas central, dupa cele din precedentele deplasari ale Barcelonei in Liga Campionilor, la Kiev si Stuttgart.

In minutul 83 al meciului cu Arsenal, Carles Puyol a vazut direct cartonasul rosu in urma unui contact cu Cesc Fabregas in propria suprafata de pedeapsa. El va pierde astfel returul de pe Camp Nou, dar isi pastreaza si cele doua cartonase galbene incasate anterior (in deplasarea de la Kazan si in jocul cu Inter de pe propriul teren), astfel ca urmatorul avertisment ii va aduce automat inca o etapa de suspendare.

In absenta celor doi si cu Dmytro Chygrysnkiy fara drept de joc in Liga Campionilor, Pep Guardiola are doar doi fundasi centrali pentru meciul cu Arsenal de martea viitoare: Rafa Marquez si Gaby Milito. Nu este insa exclus ca tehnicianul sa il foloseasca din nou in centrul compartimentului defensiv pe Yaya Toure, cel care a jucat acest rol si in meciurile decisive din finalul sezonului trecut cu Chelsea pe Stamford Bridge, Bilbao pe Mestalla (finala Copei del Rey) si Manchester United la Roma (finala Ligii Campionilor). Chiar si in acest sezon Toure a fost folosit fundas central, in meciul de campionat cu Getafe (2-1), cand a fost retras in locul lui Pique dupa ce acesta a vazut cartonasul rosu. Ivorianul a trebuit insa sa paraseasca terenul in minutul 54 din cauza unei accidentari, fiind inlocuit cu Marquez.

Guardiola il poate reprofila ca fundas central si pe Eric Abidal, cel care are experienta pe acest post de la nationala Frantei. Aceasta mutare ar insemna insa mentinerea lui Maxwell in primul unsprezece, lucru putin probabil in conditiile in care mai mult ca sigur Wenger il va titulariza pe Theo Walcott, jucator cu doua viteze in plus fata de brazilianul transferat de catalani de la Inter.

Va invit sa urmariti in continuare faza cartonasului rosu incasat de Carles Puyol pe Emirates si sa va exprimati parerea cu privire la cuplul de fundasi centrali pe care credeti ca ar trebui sa il foloseasca Guardiola in meciul retur cu Arsenal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu