luni, iulie 19, 2010

O săptămîină marcantă p-u Barca !

Saptamana aceasta au avut loc mutari importante: Guardiola si-a prelungit contractul, Henry a parasit clubul, a fost obtinuta semnatura lui Adriano.
Prima stire a saptamanii este legata de Keirrison de Souza Carneiro.
Tanarul atacant a fost cedat la Santos pentru un an, salariul acestuia urmand a fi achitat integral de catre echipa braziliana. Dupa ce a fost impumutat la Benfica si la Fiorentina in sezonul 2009-2010 Keirrison nu a reusit sa impresioneze indeajuns incat sa fie considerata oportuna pastrarea sa in lotul FC Barcelona pentru sezonul ce urmeaza.


In cursul zilei de miercuri a venit confirmarea oficiala a promisiunii facute de catre Pep Guardiola in luna ianuarie. Sandro Rosell, noul presedinte al clubului, declarase inca din timpul campaniei ca si-ar dori ca antrenorul sa semneze un contract pe sase sezoane iar dupa investirea sa negocierile au fost intense. Guardiola a ramas insa fidel principiului sau ca performanta trebuie analizata la intervale scurte, semnand astfel un contract pe un singur sezon.


Tot miercuri a avut loc rezilierea pe cale amiabila a contractului lui Thierry Henry. Dupa trei sezoane petrecute la FC Barcelona, pentru care a jucat 121 de partide si a inscris 49 de goluri, atacantul francez a decis sa accepte noua provocare venita din partea celor de la New York Red Bulls. Scopul declarat al lui Henry e acela de a-i ajuta pe acestia sa obtina primul lor titlu din istorie.


Sambata FC Barcelona a realizat al doilea transfer important al sezonului, dupa cel al lui David Villa. Este vorba despre brazilianul de 25 de ani Adriano Correia Claro, un jucator polivalent ce loveste mingea la fel de bine cu ambele picioare. El poate evolua in principal ca fundas de banda, dar nu are probleme nici in centrul apararii sau ca extrema. Venit contra sumei de 9,5 milioane de euro, la care se pot adauga alte 4 milioane din clauze, Adriano devine al treilea jucator important transferat de FC Barcelona de la Sevilla, dupa Dani Alves si Seydou Keita. Luni va avea loc prezentarea oficiala a jucatorului si o conferinta de presa.

2 comentarii:

  1. Salut ma cheama Adi si am un blog cu tema sportiva in special vorbesc despre fotbalul romanesc si cel european,dar si celelalte sporturi,as dori sa fac un schimb de adrese cu voi/tine daaca s ar putea.
    Multumesc , adresa mea este www.badaradrianeugen.wordpress.com;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Barca sucks and that's the bottom line. Asa ca haideti sa sustinem echipele care merita cu adevarat atentia noastra pe: pariuri sportive. Pariem, castigam si vizionam.

    RăspundețiȘtergere