vineri, martie 26, 2010

Barcelona, pe urmele lui Nicolas Gaitan

Conform presei din Argentina, Txiki Begiristain a fost in Argentina pentru a-l vedea la lucru pe tanarul atacant Nicolas Gaitan
 
Dupa cum noteaza site-ul oficial al Barcelonei, Txiki Begiristain a fost la finalul saptamanii trecute in Argentina pentru a evalua stadiul proiectului Barça Juniors Luján, o scoala de fotbal deschisa in anul 2007 in Tara Tangoului unde se urmareste implementarea modelului La Masia pentru formarea de jucatori de perspectiva. Proiectul nu se rezuma doar la latura sportiva ci pune accent si pe educatia tinerilor fotbalisti, acestia fiind obligati sa aiba rezultate multumitoare la cursurile scolare predate dupa modelul european.
Conform cotidianului local Ole, adevaratul scop al vizitei secretarului tehnic al clubului catalan a fost insa altul: acela de a-l urmari in derbyul dintre Boca Juniors si River Plate pe Nicolás Gaitán, atacant pe care Barcelona il monitorizeaza inca de la debutul editiei precedente a campionatului argentinian.
Cu un caracter pur ofensiv, Gaitán este unul dintre cei mai apreciati tineri jucatori argentinieni ai momentului, motiv pentru care mai multe cluburi europene lupta pentru a-i obtine semnatura. De altfel, in urma cu doar cateva saptamani presa din Olanda a scris despre o posibila oferta de 15 milioane de euro inaintata de Ajax Amsterdam, dar zvonurile nu au fost confirmate.
Chiar daca asumptia cotidianului Ole este corecta si Txiki Begiristain s-a aflat intr-adevar la Buenos Aires pentru a-l urmari pe Gaitán, secretarul tehnic al Barcelonei si-a vazut zadarnicite planurile de o ploaie torentiala care a pus punct meciului la doar 10 minute de la startul sau. Partida a fost reluata ieri si a fost castigata de Boca Juniors cu 2-0.
In varsta de 22 de ani, Gaitan este un produs al academiei de tineret a clubului Boca Juniors si a debutat in prima echipa in iunie 2008. In septembrie 2009 a debutat in nationala Argentinei intr-un meci cu Ghana, iar pe 26 ianuarie 2010 a fost pentru prima oara titular in nationala Albiceleste. Urmariti in continuare un montaj video cu evolutiile sale la Boca:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu