miercuri, martie 31, 2010

Curiozităţi înaintea meciului FC ARSENAL - FC BARCELONA

Statistici si curiozitati inaintea meciului Arsenal - FCBarcelona din turul sferturilor de finala ale Ligii Campionilor 2009-2010
Arsenal si Barcelona s-au intalnit pana acum de trei ori. Barcelona a castigat doua meciuri, inclusiv finala Ligii Campionilor de la Paris in 2006, in timp ce un meci s-a incheiat la egalitate.
Un singur meci intre cele doua echipa a avut loc pe terenul lui Arsenal. S-a intamplat in faza grupelor Ligii Campionilor 1999-2000 pe Wembley, unde catalanii s-au impus cu scorul de 4-2.
Cate patru din jucatorii care au disputat finala UCL de la Paris in anul 2006 fac inca parte din loturile Barcelonei, respectiv al lui Arsenal: Valdes, Puyol, Marquez si Iniesta la catalani, respectiv Almunia, Eboue, Campbell si Cesc Fabregas la Arsenal. Mai exista jucatori comuni din loturile de atunci, care insa nu au evoluat in finala de la Paris: Xavi, Messi, van Persie, Walcott, Clichy, Bendtner.
Ambele echipe au castigat dublele manse din optimile de finala ale Ligii Campionilor cu aceeasi marja de goluri, 4: Arsenal a trecut de FC porto cu 6-2 (1-2 si 5-0), Barcelona a lasa pe VfB Stuttgart acasa cu 5-1 la general (1-1, 4-0).
De la debutul cupelor europene in anii ‘50, Barcelona a disputat un total de 32 de meciuri contra echipelor engleze, castigand 18 dintre ele. Totusi, din 17 duble manse eliminatorii, Barcelona a triumfat doar in opt.
Maxwell, Ibrahimovic si Thomas Vermaelen au fost colegi la Ajax Asterdam intre 2001 si 2004. Primii plecati au fost actualii jucatori ai Barcelonei, in timp ce belgianul care astazi imbraca tricoul lui Arsenal a continuat la lancieri pana in 2006.
Seydou Keita si Dani Alves au mai juca contra lui Arsenal in faza grupelor Ligii Campionilor 2007/2008, pe cand evoluau pentru FC Sevilla. Malianul a si marcat un gol in victoria andaluzilor du 3-1.
Meciul Arsenal – Barcelona de astazi va fi condus la centrul de elvetianul Massimo Busacca, ajutat la cele doua tuse de conationalii Matthias Arnet si Francesco Buragina. Arbitru de rezerva va fi Claudio Circhetta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu