joi, martie 25, 2010

Video: Barcelona – Osasuna 2-0. Golurile lui Ibrahimovic si Bojan vs Curiozitatile meciului

Scurt rezumat video al meciului Barcelona - Osasuna 2-0 (24 martie 2010) cu golurile din repriza secunda ale lui Zlatan Ibrahimovic si Bojan Krkic.


Pep Guardiola a schimbat de trei ori sistemul tactic in meciul cu Osasuna, iar Ibrahimovic a deschis scorul pentru a saptea oara in acest sezon

Dupa cum a explicat el insusi la conferinta de presa de dupa meci, Pep Guardiola a pregatit pentru vizita Osasunei o asezare tactica inedita, cu un romb la centrul terenului avandu-l pe Busquets in spate, Iniesta si Yaya Toure in lateral si Messi in varf si cu doua varfuri, Ibrahimovic si Thierry Henry. Ocazia ungurului Vadócz care a ramas singur cu Valdes in minutul 4 l-a obligat insa pe Guardiola sa mute din mers si Barcelona a trecut la 4-2-3-1, la fel de ineficient ca si asezarea initiala. Din minutul 20 catalanii au trecut la obisnuitul sistem 4-3-3, dar au revenit la 4-2-3-1 dupa pauza, odata cu intrarea lui Pedro.

Zlatan Ibrahimovic a fost din nou decisiv pentru FC Barcelona, fiind pentru a saptea oara in acest sezon in care marcheaza golul prin care catalanii deschid scorul. Suedezul a ajuns la un total de 13 reusite in Primera Division.

Desi considerat la inceputul sezonului arma letala a Barcelonei, tridentul ofensiv Messi – Ibrahimovic – Henry este o raritate in unsprezecele de start al formatiei blaugrana. Contra Osasunei, Guardiola i-a folosit pe cei trei pentru prima oara dupa doua luni, ultimul meci in care toti trei au fost titulari fiind cel cu Valladolid din 23 ianuarie, incheiat cu 3-0 pentru catalani.

Desi s-a disputat miercuri seara la ora locala 20.00, meciul Barcelona – Osasuna a fost urmarit din tribune de 70.648 de spectatori. La finalul partidei, Pep Guardiola a tinut sa multumeasca asistentei, spunand ca “atunci cand echipa nu se ridica la inaltimea asteptarilor, o face publicul”.

Cu cateva minute inainte de debutul meciului cu Osasuna, publicul de pe Camp Nou a avut ocazia sa ii aplaude la scena deschisa pe componentii echipei Barcelonei din urma cu 25 de ani, care pe 24 martie 1985 intrau in posesia titlului de campioana a Spaniei dupa o victorie cu 2-1 pe terenul lui Real Valladolid. Singurul care nu s-a bucurat de o primire calduroasa din partea audientei a fost Bernd Schuster, pe care fanii se pare ca nu l-au iertat pentru ca a antrenat echipa Real Madrid.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu