luni, aprilie 12, 2010

11-le catalanilor în ultimul deceniu (părerea mea)

Vă prezint mai jos un unsprezece al Barcelonei care ar fi echipa reprezintativă a blaugranei în ultimul deceniu.Rectific că tot ce este expus este doar părerea mea,dacă cineva are altă părere o poate expune la comentarii :)
1)Victor Valdes
Un mare portar,produs al blaugranei cu randamentul de 100%, iubit la nebunie de suporterii catalani . Din păcate nu are nici un meci p-u reprezintativa spaniolă , nici măcar pe banca de rezervă nu a fost convocat niciodată . Necătând la toate astea Valdes prin fidelitate şi profesionalism merită un loc de cinste în topul meu . 
2)Daniel Alves
Deşi a venit de 2 ani , s-a acomodat foarte mult la Barca , joacă în pe dreapta în apărare de 2 ani de parcă ar juca de toată viaţa , fiind fundaş dovedeşte şi să se apere foarte bine dar şi să marcheze decesiv p-u catalani . Este iubit şi de fani . Reiziger ar fi meritat postul de fundaş dreapta fiindcă a fost fidel Barcei mulţi ani , dar Dani e preferatul meu . 
3)Carles Puyol
Indiscutabil , capitanul campionilor europeni este înafara concurenţei , idolul suporterilor blaugranei din toată lumea , cel mai bun fundaş al Spaniei din ultimul deceniu , joacă în centru cât şi pe dreapta în apărare şi dacă ar fi nevoie ar juca şi mijlocaş la închidere , "al 2-lea portar al Barcelonei" cum îi zic eu  , şi el este copilul şcolii de fotbal a catalanilor .
4)Rafa Marquez
"De ce Marquez ? " am să aud întrebarea , nu pe motiv că mexicanul face un sezon rău anul ăsta ci din alte considerente , cum ar fi numărul de goluri înscrise de fundaş p-u blaugrana , numărul de prezenţe în tricoul Barcelonei , odată cu venirea lui la Barca a pus început unei noi ere de câştiguri şi trofee . Capitanul reprezentativei a Mexicului merită un loc în topul meu !
5) Juliano Belletti
Juca pe dreapta , juca pe stânga , apăra bine dar şi marca de minune , anume el şi a adus Barcelonei trofeul Champions League în meciul de finală cu Arsenal Londra . Deşi a parăsit echipa şi evoluază acuma la Chealsea , suporterii catalani nu-l dau uitării şi îi rămîn recunoscători .
6)Pep Guardiola
Legenda vie a Barcelonei , figură iconică a Barcelonei ca jucător, actualul antrenor al Barcelonei este considerat unul dintre cei mai talentaţi mijlocaşi spanioli din toate timpurile, iar calitaţile de lider înnăscut l-au transformat in căpitanul de legendă care a ridicat deasupra capului prima Cupa a Campionilor Europeni din istoria clubului blaugrana. Xavi si Andres Iniesta sunt doar doi dintre nenumaratii mijlocasi care il considera pe Pep Guardiola un exemplu si idol pe teren. Parte a Dream Team-ului lui Johan Cruyff ca jucator, Pep a stiut sa îşi pună o data in plus talentul si dăruirea in slujba clubului, creând ca antrenor un nou Dream Team care ne face fericiţi săptamâna de săptamâna.
7)Xavi
Omul Barcei , maiestrul paselor decesive , demonstrează că are picior de aur şi cap de geniu an de an , schimbul de antrenori nu l-a influenţat , Xavi a rămas Xavi mereu jucând în joaca lui .Au trecut mai bine de zece ani de la debutul sau in prima echipa a Barcelonei si meci dupa meci si an dupa an “creierul” echipei catalane nu conteneste sa ne surprinda.
8)Rivaldo
Campion mondial cu Brazilia , canmpion european cu Barca , un bun prieten a antrnorului actual a blaugranei Pep Guardiola , omul care a marcat o mulţime de goluri şi a dat un car de pase decesive p-u parteneri în maioul roş-albastru . Un om care a fost foarte util p-u Barca , nu mă refer la cifra transferului său la Milan care a adus un mare profit echipei , ci la faptul că Rivaldo este un atacant universal , juca ca mijlocaş de bandă şi atacant de bandă , mijlocaş ofensiv sau chiar şi atacant pur sânge . Au trecut ani şi Rivaldo s-a pierdut prin o mulţime de echipe , dar inima lui a rămas pe Camp Nou în mîinile suporteriloe catalani !
9)Ronaldinho
Avea să vină la echipă în 2003 David Backham , din fericire transferul a eşuat şi David a plecat la marii rivali de la Madrid , a venit în schimb Ronaldinho de la PSG , care îndată a avut să devină o legendă vie a Barcei.u o tehnica incredibila, Ronnie are meritul de a fi reinventat la echipa blaugrana fotbalul cu zambetul de buze, cele 70 de goluri in 145 de meciuri dar si nenumaratele momente de magie fiind doar urmarea firesca a unui talent incredibil.
10)Samuel Eto’o
Considerat adeseori o oaie neagra in vestiar datorita unui comportament vulcanic, Samuel Eto’o a fost timp ce cinci sezoane atacantul perfect pentru FC Barcelona. Dincolo de cele peste 120 de goluri marcate pentru echipa catalana, internationalul camerunez a fost primul din istoria echipei care a marcat in doua finale de Liga Campionilor (2006 si 2009), aducandu-si astfel aportul substantial la castigarea trofeelor.
11.Leo Messi
La o varsta frageda, cariera lui Lionel Messi putea fi stopata brusc datorita unei deficiente a hormonilor de crestere, dar Barcelona a crezut in talentul sau, l-a ajutat sa depaseasca problema medicala, iar astazi tanarul argentinian isi arata cu varf si indesat pe teren recunostinta. Despre actualul Balon de Aur al Europei se spune ca este urmasul de drept al lui Maradona. Cert este ca un control deosebit al mingii care ii permite sa realizeze driblinguri naucitoare, viteza, viziunea asupra jocului si capacitatea de a fi decisiv in orice moment il recomanda pe Messi drept unul din cei mai talentati fotbalisti actuali ai planetei. Si cariera sa este doar la inceput…



Un comentariu: