marți, aprilie 06, 2010

Barcelona – Arsenal 4-1. Messi x4

Gratie a patru goluri marcate de Lionel Messi, Barcelona a intors rezultatul si a castigat cu 4-1 in fata lui Arsenal, calificandu-se in semifinalele UCL De “vina” au fost si Tunarii, care s-au asezat in teren mai bine decat o facusera la Londra, astfel ca trupa lui Guardiola nu a mai gasit la fel de usor spatii spre poarta lui Almunia, ci a fost obligata sa plimbe in nestire mingea de la fundasi la mijlocasi si inapoi. Jocul de pase nu a fost cel mai rau, astfel ca dupa primul sfert de ora Barcelona isi trecuse deja in cont 100 de pase reusite in timp ce adversarii aveau la activ doar 14, dar singurele momente in care poarta Tunarilor a fost pusa in pericol au fost doua suturi de la semidistanta ale lui Messi, unul respins de Almunia in corner in minutul 4, celalalt cazut pe plasa superioara in minutul 11.
Contrar cursului jocului, Arsenal a reusit o deschidere surprinzatoare de scor in minutul 18, cand Milito s-a complicat inutil si a pierdut mingea la centrul terenului, Diaby l-a deschis pe Walcott, englezul a pasat in centru pentru Bendtner si danezul a marcat cu sansa in doi timpi, dupa ce Valdes a reusit sa respinga in prima instanta.
La 0-1, Messi a luat jocul pe cont propriu si a reusit pana la pauza un hattrick care a rezolvat calificarea. Decarul Barcelonei si-a inceput seria la doar 3 minute dupa deschiderea scorului, cu un sut superb din marginea careului de 16 metri advers dupa un un-doi perfect cu fundasul central al Tunarilor, Silvestre. Acelasi Messi i-a iertat pe londonezi in minutul 32, cand la capatul unui contraatac rapid l-a intors pe toate partile pe Silvestre dar a sutat in plasa laterala, insa nu a mai avut mila de Almunia cinci minute mai tarziu, cand a saltat elegant din sase metri peste goalkeeperul gazdelor mingea scoasa inapoi de Pedro dupa o centrare a lui Abidal. Acelasi jucator de aur al formatiei blaugrana a facut 3-1 in minutul 41 cu o noua scarita, de aceasta data din 16 metri la capatul unei curse solitare pe partea stanga, intr-o faza initiata de Keita.
Cu 3-1 si in fata unei formatii care in primele 45 de minute nu aratase nimic, Barcelona nu a fortat deloc in repriza secunda. Meciul putea fi confundat cu un simplu antrenament cu public daca nu ar fi fost cateva incursiuni ofensive ale oaspetilor, fara insa a se concretiza in mari ocazii la poarta lui Valdes. Singurul care a mai avut ceva de spus pana la final a fost… Messi, care si-a trecut in cont al patrulea gol al serii dupa ce s-a distrat cu intreaga aparare a lui Arsenal si a trimis mingea printre picioarele lui Almunia. A fost golul care il trimite pe Messi in fruntea clasamentului golgheterilor Ligii Campionilor din acest sezon si care il propulseaza spre al doilea balon de aur consecutiv.
Fara emotii si fara sa forteze, Barcelona este in semifinalele Champions League, acolo unde va da din nou peste Mourinho pentru un loc in finala de pe Bernabeu. Pana atunci insa, catalanii vor lua contact cu Bernabeul sambata, cand vor juca cu Real Madrid finala campionatului spaniol.
Barcelona – Arsenal 4-1 (3-1)
0-1 Bendtner 18′
1-1 Messi 21′
2-1 Messi 37′
3-1 Messi 41′
4-1 Messi 88′

3 comentarii:

  1. Sunt fan AC Milan, dar respect barcelona. Ce joc au facut

    RăspundețiȘtergere
  2. SUPER MESSI NU MAI AM CUVINTE …CE MECI A FACUT LEO :) Forza BARCA!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Un meci de vis...nici că visam la un POKER de la Messi într-un aşa meci...Toţi deja îi pot da îndată în mîini trofeul Ligii Campionilor şi Mingea de Aur...le merită!BV,BV,BV!
    Cel mai frumos meci din Champions League din ediţia 2009-2010....Ştergeţi mucii Tunarilor,şi mergeţi mai departe,aveţi de câştigat Barclays League...Meritaţi din plin!

    RăspundețiȘtergere