marți, aprilie 06, 2010

Barcelona – Arsenal, un meci marcat de numeroase absente

Arsenal nu poate conta pe aportul a sapte jucatori importanti, in timp ce Barcelona nu ii poate folosi pe stalpii apararii si pe Zlatan Ibrahimovic Meciul dintre Barcelona si Arsenal din aceasta seara va fi marcat de numeroase absente de marca in ambele tabere, cu un plus pentru vizitatori.
Londonezii au infirmeria plina inca de anul trecut, cand i-au pierdut rand pe rand pe Robin van Persie, Kieran Gibbs si Aaron Ramsey. Lista a fost completata saptamana trecuta la meciul tur cu Barcelona cu inca trei jucatori importanti pentru prima echipa, Andrey Arshavin, William Gallas si Cesc Fabregas. In pregatirea meciului de astazi, Wenger a primit o noua lovitura luni, cand l-a pierdut si pe camerunezul Alexander Song, cel care ar fi urmat sa evolueze in centrul liniei defensive alaturi de belgianul Vermaelen. In plus, veteranul Sol Campbell este si el incert pentru duelul din aceasta seara.
De partea cealalta, nici Pep Guardiola nu este lipsit de probleme in alcatuirea unsprezecelui de start. Marile probleme ale formatiei blaugrana sunt in centrul apararii, acolo unde vor lipsi Carles Puyol si Gerard Pique, ambii suspendati dupa meciul de la Londra. Cum Dmytro Chygrynskiy nu are drept de joc in cupele europene pentru FC Barcelona, Gaby Milito pare sigur de titularizare, in timp ce perechea sa va fi aleasa dintre Rafa Marquez si Yaya Toure.
Dupa cum noteaza Sport, Milito si Marquez nu au mai fost impreuna titulari in centrul apararii blaugrana din 23 aprilie 2008, in meciul Barcelona – Manchester united 0-0. Pe de alta parte, Yaya Toure s-a dovedit o solutie de avarie in finalul sezonului trecut cand a jucat in premiera la Barcelona in fata lui Valdes, dar nu a facut niciodata pereche cu argentinianul.
In afara de cei doi, Barcelona nu va putea conta nici pe serviciile lui Zlatan Ibrahimovic, absenta suedezului putand duce la titularizarea lui Bojan Krkic. Tanarul canteran a reusit o dubla sambata seara impotriva lui Athletic Bilbao, dar in actualul sezon a demonstrat inconstanta, alternand evolutii remarcabile cu unele anonime atunci cand a fost folosit in meciuri consecutive.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu