miercuri, aprilie 07, 2010

Messi – statistici si recorduri dupa Barcelona – Arsenal 4-1

La doar 22 de ani, Lionel Messi este deja cel mai important marcator in Liga Campionilor din intreaga istorie a Barcelonei Meciul cu Arsenal a fost prima partida oficiala in care Lionel Messi a reusit sa marcheze de patru ori. Pana acum el mai reusise pentru formatia blaugrana 18 duble si 5 hattrickuri.
Dupa cele patru goluri contra londonezilor, Messi s-a instalat pe prima treapta a clasamentului golgheterilor Ligii Campionilor cu opt goluri, cu unul mai mult decat portughezul Cristiano Ronaldo. Dintre jucatorii ramasi in acest moment in competitie, cei mai apropiati sunt Wayne Rooney (5 goluri), Zlatan Ibrahimovic si Marouane Chamakh (cate 4). Anul trecut Messi a fost golgheterul Champions League cu noua goluri.
Leo Messi este primul jucator care reuseste in actuala editie a Ligii Campionilor sa marcheze de patru ori intr-un meci. Totusi, alti cinci fotbalisti reusisera aceasta performanta inainte: Van Basten (AC Milan), Simone Inzaghi (Lazio), Dado Prso (Monaco), Ruud van Nistelrooy (Manchester United) si Andrey Shevchenko (AC Milan).
O alta noutate pentru actuala editie a Ligii Campionilor a fost hattrickul realizat de Messi intr-o singura repriza. In istoria competitiei, acest lucru mai fusese realizat de opt ori.
Arsenal a devenit echipa contra careia Lionel Messi a inscris cele mai multe goluri in cupele europene. In campionatul spaniol, tintele favorite ale argentinianului sunt Sevilla si Atletico Madrid, contra carora decarul Barcelonei a punctat de cate 7 ori.
Gratie celor 4 goluri din meciul cu Arsenal, Lionel Messi a ajuns la un total de 25 in Liga Campionilor si l-a egalat astfel pe Rivaldo in fruntea clasamentului all-time al marcatorilor Barcelonei in cea mai importanta competitie la nivelul echipelor de club.
Messi a ajuns la un total de 39 de goluri in acest sezon, cu unul mai mult decat in intregul sezon anterior. Pentru a ajunge la acest total a avut nevoie de 42 de partide, cu opt mai putine decat a jucat in stagiunea precedenta.
De asemenea, Messi a urcat pe treapta a 10-a in topul all-time al marcatorilor Barcelonei, ajungand la un total de 119 goluri. Dupa meciul cu Arsenal i-a depasit pe Stoichkov (117) si Escolà (118), urmatoarea tinta fiind Kluivert (122). Dintre cele 119 goluri marcate de Messi pana in prezent, 67 au fost inscrise pe Camp Nou si 52 in meciurile din deplasare.
Sursa: www.barcelona.cat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu