marți, iunie 01, 2010

Caceres obligat să revină , Assulin pleacă gratis

Dupa cum a anuntat inca de ieri cotidianul italian La Stampa, Juventus nu isi va exercita dreptul contractual de a-l transfera definitiv pe Martin Caceres, astfel ca acesta se va intoarce dupa Campionatul Mondial din Africa de Sud la Barcelona. Dupa un an de imprumut al fundasului uruguayan, Batrana Doamna il putea cumparadefinitiv pentru 11 milioane de euro, pret considerat prea mare de gruparea care va evolua in sezonul urmator in Europa League dupa ce a terminat campionatul pe un dezamagitor loc 7. Martin Caceres a evoluat in ultimul sezon in tricoul lui Juve un total de 1569 de minute in 21 de meciuri, fiind titular in 16.

Un alt jucator al Barcelonei imprumutat in ultimul sezon este brazilianul Henrique Adriano Buss, cel care a realizat primul stagiu de pregatire din vara anului 2009 alaturi de trupa lui Guardiola dar care a fost cedat ulterior la Racing Santander. Titular incontestabil pe El Sardinero, fundasul central in varsta de 23 de ani si jumatate ar dori sa ramana la Racing, dar cotidianul Sport scrie ca oficialii Barcelonei intentioneaza sa il vanda in aceasta vara clubului care va face cea mai buna oferta. Transferat in urma cu doi ani pentru 10 milioane de euro si sub contract cu Barcelona pana in 2013, Henrique a evoluat in primul sezon sub forma de imprumut la Bayer Leverkusen, avand evolutii apreciate. Se pare insa ca revenirea lui Gaby Milito dupa lunga accidentare, cumpararea vara trecuta a lui Chygrynskiy si ascensiunea unor tinere talente precum Fontas sau Muniesa blocheaza drumul brazilianului spre prima echipa a Barcelonei, astfel incat oficialii de pe Camp Nou vor face tot posibilul sa isi recupereze in aceasta vara investitia.

Un alt jucator de care Barcelona se va desparti mai mult ca sigur in aceasta vara este Gai Assulin. Vazut ca un mare talent, tanarul israelian nu a reusit totusi sa il impresioneze pe Guardiola, urmarind de la echipa a doua cum alti tineri precum Pedro, Jonathan dos Santos sau Thiago Alcantara isi croiesc drum spre primul unsprezece al formatiei blaugrana. Gai Assulin isi incheie contractul cu FC Barcelona in aceasta vara si a recunoscut el insusi ca sansele de a ramane pe Camp Nou sunt infime, urmand sa plece liber de contract cel mai probabil la Arsenal sau Manchester City, cluburi care s-au aratat deja interesate sa ii ofere o sansa sa joace. Dupa cum scria ieri The Guardian, tatal jucatorului se afla deja in Anglia pentru a-i gasi cel mai potrivit club unde sa isi continue cariera.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu