marți, iunie 01, 2010

Interviu cu Andres Iniesta !

Au mai ramas 16 zile pana la debutul Spaniei la Campionatul Mondial. Cum este in Austria?
Iniesta: Foarte bine. Ma simt excelent dupa accidentare la capatul primei saptamani complete de antrenament din ultimele doua luni!
Intre doua antrenamente printre atatia culés la lot ai avut timp sa il intrebi si pe David Villa ceva despre Barcelona?
Iniesta: Da, am vorbit un pic. M-a intrebat cum sunt antrenamentele, care este viata in Barcelona si unde trebuie sa mearga pentru a-si inchiria apartament. Il vad deja montat sa se apuce de treaba.

Sambata [in amicalul Spania - Arabia Saudita 3-2] i-ai dat o excelenta pasa si el a transformat-o in gol. Se va repeta des acest scenariu la Barcelona?
Iniesta: Pentru jucatori ca mine, David este tipul de atacant care iti usureaza mult munca.

Ce aduce Villa la Barcelona?
Iniesta: In primul rand, talent si calitate. Este unul dintre cei mai buni jucatori din lume, iar cifrele pe care le are la toate echipele demonstreaza acest lucru. Incearca poarta de fiecare data cand primeste mingea, este rapid si valorifica bine spatiile. Este un jucator complet.

Iar Cesc cum este? Nervos?
Iniesta: N-as putea sa va spun exact, dar il vad foarte bine. Vom vedea ce se va intampla in cele din urma, iar daca transferul sau la Barcelona se va concretiza vom fi incantati.

Titularizarea va fi mai dificila daca va veni si Cesc. Te motiveaza concurenta?
Iniesta: Concurenta este deja intalta si nivelul va creste si mai mult daca va veni si Cesc. Important este insa ca echipa sa fie mai buna.

Esti bun prieten cu Silva si ai spus mereu ca ai vrea sa il vezi in tricoul blaugrana, dar se pare ca el a ales sa joace pentru marea rivala…
Iniesta: Vom vedea si in cazul lui ce se va intampla, dar ca si Villa si Cesc este unul dintre cei mai buni fotbalisti din lume.

Se poate spera din nou la realizarea triplei odata cu transferurile anuntate pentru aceasta vara?
Iniesta: Intotdeauna speram la un sezon cu rezultate bune si speram ca la finalul sezonului urmator vom avea motive de bucurie. Tripla este foarte dificil de realizat, dar echipa va lupta din nou pentru toate trofeele.

Valdes si Guardiola au vorbit la sarbatorirea titulului despre Wembley [locul finalei Champions League din 2011]. Este un vis sau un obiectiv?
Iniesta: Obiectivul este sa ne aparam titlul in Spania si sa luptam pentru Liga Campionilor si Copa del Rey. Prioritar ramane insa titlul pentru ca el reflecta cel mai bine constanta intr-un sezon.

Esti constient de faptul ca aceasta echipa face istorie?
Iniesta: Am inceput sa marcam o epoca, dar ne dorim mai mult.

Este egalarea recordului Dream Team-ului [patru titluri consecutive] o provocare?
Iniesta: Obiectivul imediat este sa castigam campionatul pentru a treia oara consecutiv, apoi ne vom dori sa trecem la pasul urmator.

La nivel personal care moment ti s-a parut cel mai dificil in ultimul sezon?
Iniesta: Pentru mine a fost un an dificil de la inceput pana la sfarsit, dar ultima accidentare a pus capac la toate pentru ca am pierdut cea mai frumoasa parte a sezonului.

Ce ai face fara acest grup si fara sustinerea lui Guardiola?
Iniesta: Adevarul este ca grupul pe care il avem acum este foarte bun, nu doar la nivel individual. Se observa acest lucru zi de zi la antrenamente si se reflecta in rezultate.

Il vezi pe Pep la echipa mult timp de-acum incolo?
Iniesta: Sa speram.

Xavi a spus ca venirea lui Mourinho in Spania va fi un factor suplimentar de motivatie pentru jucatorii Barcelonei. Va fi Real Madrid mai buna cu portughezul pe banca?
Iniesta: Este clar ca este un antrenor valoros. O demonstreaza cifrele, dar Madridul este o echipa foarte competitiva care va lupta pentru toate trofeele indiferent daca vine Mourinho sau nu. El va impune un stil de joc, o forma de exprimare a echipei, dar nimic mai mult. In ceea ce ne priveste, ne vom face treaba la fel si daca vine si daca nu.

Va fi atmosfera mai incinsa datorita polemicilor lui Mourinho?
Iniesta: Nu stiu cum va fi, dar totul face parte din fotbal. Oricum presa va continua sa rastalmaceasca multe din declaratiile oamenilor implicati in acest fenomen.

Dupa tot ce s-a intamplat in ultimul sezon crezi ca va fi nevoie din nou de 99 de puncte pentru a deveni campioni?
Iniesta: Va fi foarte greu. An dupa an este tot mai greu, dar va acum va fi cu atat mai dificil pentru ca venim dupa doua titluri consecutive.

De ce nu s-a adaptat total Zlatan Ibrahimovic?
Iniesta: Este primul sau sezon alaturi de noi si a avut niste cifre foarte bune. Uneori presa nu apreciaza in mod corect anumite performante, dar pentru echipa randamentul lui Ibrahimovic a fost bun. Sunt sigur ca in viitor va oferi si mai multe.

Ti-ai luat la revedere de la Thierry Henry?
Iniesta: Ne-am urat succes pentru Campionatul Mondial dar nu a fost o despartire in adevaratul sens al cuvantului.

Eventuala plecare a lui Toure ar fi o lovitura pentru echipa?
Iniesta: Vom vedea ce se va intampla, dar cert este ca randamentul lui Yaya a fost intotdeauna unul foarte bun. Sunt probleme personale la mijloc si eu nu pot sa intervin in niciun fel.

Ce vei face daca vei castiga Mondialul?
Iniesta: Imi voi lua o vacanta binemeritata.

Va simtiti favoriti?
Iniesta: Favoriti nu, dar avem multa incredere. Nu pornim de la ideea ca vom castiga, dar daca vom face lucrurile asa cum trebuie avem sanse sa ajungem departe. Faptul ca am castigat Campionatul European si ca am avut un parcurs bun in preliminarii ne situeaza printre favoriti, dar la un Campionat Mondial orice eroare cat de mica de poate trimite acasa.

Cu cine ti-ar placea sa jucati in finala?
Iniesta: Singura echipa care ma intereseaza sa fie in finala este Spania.

Portugalia, Brazilia sau Coasta de Fildes in optimi, Italia in sferturi, Argentina sau Germania in semifinale… Este tragerea la sorti cel mai dificil adversar al Spaniei?
Iniesta: Avem un tablou foarte dificil si toate meciurile vor fi echilibrate. Nu ajunge sa joci bine, ci conteaza doar rezultatul.

Esti constient de faptul ca multi te vor urmari cu atentie sporita dupa ce ai ocupat locul cinci in topul FIFA World Player?
Iniesta: Nu voi juca la Mondial gandindu-ma la acest lucru. Pentru mine este o mare provocare sa evoluez la aceasta competitie dupa un sezon plin de accidentari si tot ce ma intereseaza este sa ajut Spania sa ajunga cat mai departe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu