vineri, iunie 11, 2010

Turneul asiatic al Barcelonei !

FC Barcelona si-a programat pentru luna august doua amicale in Asia, contra unei selectionate a primei ligi coreene si contra campioanei Chinei FC Barcelona va efectua un turneu promotional in aceasta vara in Asia in cadrul caruia va sustine 2 meciuri amicale.Primul meci va fi impotriva unei selectionate all star din cadrul ligii coreene. Acest meci va avea loc pe data de 4 august, lovitura de incepere urmand a fi data la ora locala 8 pm.In ultimii doi ani K-league (liga Coreana) a invitat o selectionata all star din Japonia. De data aceasta spera ca prezenta unei echipe de clasa precum Barcelona sa propulseze popularitatea jocului la un alt nivel.
Liga Coreana este formata din 15 echipe – nu tot timpul aceleasi- fara a exista echipe care retrogradeaza si care promoveaza. Sezonul incepe in Martie si se termina in Noiembrie ceea ce inseamna ca Barcelona va juca impotriva unor jucatori pregatiti din punct de vedre fizic.

Aceasta este a doua oara cand Barcelona sustine un amical in Coreea. In 2004 Barcelona a pierdut un meci impotriva echipei Samsung Bluewings cu scorul de 1-0.

Meciul se va disputa pe Seoul World Cup Stadium, stadion cu o capacitate de 63,961 locuri, unul dintre stadioanele care a gazduit meciuri la Campionatul Mondial din 2002. Pe acest teren s-a disputat meciul inaugural dintre Franta si Senegal, meciul din faza grupelor dintre Turcia si China si semifinala dintre Germania si Coreea.

Al doilea meci din cadrul turneului va fi impotriva echipei Guoan FC din China, meciul urmand sa se dispute pe spectaculosul Stadion Olimpic Cuib de Pasare (Bird’s Nest Olympic Stadium) din Beijing, pe data de 8 august la ora locala 7 pm.

Guoan FC este actuala campioana a campionatului chinez fiind parte a China International Trust and Investment Corporation. Clubul a luat nastere in anul 1992 ca parte a reorganizarii generale a fotbalului din China. Majoritatea jucatorilor sunt chinezi dar echipa se mandreste si cu anumite influente straine: Darko Matic, un mijlocas croat in varsta de 29 de ani, fundasul scotian Maurice Ross si atacantii Valto (de origine braziliana) si fratii Griffiths (de origine australiana). Guoan FC a castigat doua Supercupe ale Chinei (1997 si 2003), trei Cupe ale Chinei (1996, 1997 si 2003) si o Superliga a Chinei in anul 2009. Aceasta este a doua infruntare dintre cele doua echipe, prima avand loc in 2007 cand Barcelona, condusa pe atunci de Frank Rijkaard a castigat cu scorul de 3-0 .

Stadinoul Cuib de Pasare a fost unul dintre principalele atractii turistice ale ultimei editii a Jocurilor Olimpice. Fiind construit in Gradina Olimpica, ocupa o suprafata de aproximativ 250.000 metrii patrati. A fost proiectat de Jacques Herzog si Pierre de Meuron dispunand de un exterior atractiv. Pe durata Jocurilor Olimpice a avut o capacitate de 91.000 de locuri, numarul locurilor fiind ulterior redus la 80.000.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu