vineri, iunie 11, 2010

Iarăşi luptă cu REAL : Gregory van der Wiel, noua tinta a Barcelonei pentru postul de fundas dreapta


Urmatorul transfer al Barcelonei ar putea fi internationalul olandez Gregory van der Wiel de la Ajax Amsterdam, o rezerva ideala pentru Dani Alves.
Principalele ziare de sport catalane, Sport si El Mundo Deportivo, scriu despre Gregory van der Wiel, fundasul dreapta al lui Ajax, ca fiind principala tinta pentru a deveni rezerva lui Dani Alves in sezonul viitor. MD merge mai departe anuntand ca exista deja contacte intre cele 2 cluburi, Ajax fiind dispusa sa renunte la internationalul sau pentru o suma care se invarte in jurul a 5-6 milioane euro, in timp ce Sport avanseaza o suma de transfer situata intre 10 si 12 milioane euro.

Jucatorul de 22 de ani se afla cu nationala Olandei in Africa de Sud, acolo unde este principala optiune a antrenorului Bert van Marwijk pentru postul de fundas dreapta al “Portocalei Mecanice” la acest Campionat Mondial.

van der Wiel, care este cotat de transfermarkt.de la 6.500.000 € , a imbracat tricoul primei echipe a lui Ajax de 76 de ori, reusind sa marcheze 8 goluri. De asemenea, Gregory a jucat si 9 meciuri in nationala mare a Olandei si 5 meciuri in nationala U21.

Jucatorul batav se muleaza perfect pe stilul Barcelonei, avand la fel ca si Dani Alves o “chemare” pentru atac, fara insa a neglija sarcinile defensive. Un plus pentru olandez este faptul ca poate juca si fundas central dreapta. Este clar ca Guardiola doreste o rezerva pentru Dani Alves, la fel cum este Maxwell pentru Eric Abidal pe partea stanga.

Cunoscut fiind faptul ca Arsenal a respins prima oferta trimisa de FC Barcelona pentru Fabregas, se pare ca transferul lui Gregory van der Wiel este cel care se afla cel mai la indemana lui Txiki Begiristain si a staff-ului tehnic de pe Camp Nou

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu