vineri, iunie 04, 2010

Un mexican ramiine !

Talentatul mijlocas Jonathan dos Santos este primul dintre jucatorii ale caror contracte expira pe 30 iunie care a semnat o noua intelegere Site-ul oficial al clubului FC Barcelona anunta ca tanarul mijlocas mexican Jonathan dos Santos si-a prelungit contractul cu clubul catalan pana in 2012, urmand sa aiba o clauza de reziliere de 30 de milioane de euro.

“Sunt foarte fericit”, a declarat el dupa parafarea noii intelegeri. “Mi-ar placea sa raman toata viata la Barcelona, desi in lumea fotbalului se pot intampla multe lucruri. Sunt recunoscator pentru increderea acordata de toti cei de la club si sper ca voi continua mult timp aici. Am ajuns in acest punct prin multa munca si sper ca voi avea parte de multe succese”.

Jonathan dos Santos a facut pasul la echipa a doua a clubului vara trecuta, fiind promovat de la Juvenil A, dar a participat cu lotul largit al Barcelonei la ambele turnee de pregatire din 2009 in Anglia si Statele Unite. A fost chemat la prima echipa a clubului pe 15 august pentru meciul cu Athletic Bilbao din Supercupa Spaniei (fara insa sa fie inclus in cele din urma pe foaia de joc) inca inainte de a debuta pentru echipa a doua, eveniment care s-a produs pe 5 septembrie contra Mallorcai B. O luna si jumatate mai tarziu, pe 28 octombrie 2009, tanarul mexican a debutat in prima echipa in meciul cu Cultural Leonesa din Copa del Rey, intrand pe teren in minutul 80 in locul lui Seydou Keita. Ascensiunea a continuat cu debutul in Liga Campionilor pe 24 noiembrie in victoria contra lui Internazionale Milano cu scorul de 2-0, intrand pe teren in minutul 92 in locul lui Iniesta. In sfarsit, Jonathan a debutat in La Liga pe 2 ianuarie 2010, jucand primele 60 de minute ale meciului cu Villarreal.

Tanarul mijlocas al Barcelonei a fost recent protagonistul unui mare scandal dupa ce s-a numarat printre jucatorii la care selectionerul Mexicului Javier Aguirre a renuntat inainte de numirea lotului de 23 de jucatori pentru Campionatul Mondial. In urma acestei decizii, tatal jucatorului (Zizinho, fost finalist al Cupei Mondiale cu nationala Braziliei in 1950) a anuntat ca jucatorul Barcelonei nu va mai raspunde niciodata la convocarile la nationala Mexicului, urmand sa evolueze pentru Spania sau Brazilia daca va fi solicitat. Fratele lui Jonathan, Giovani dos Santos (la randul sau fost fotbalist al Barcelonei) a amenintat si el ca ar putea renunta la participarea la Campionatul Mondial.“Ce s-a intamplat la echipa nationala este deja trecut”, a declarat Jonathan pentru site-ul Barcelonei dupa incheierea noului contract. “Tot ce ma intereseaza acum este sa ma concentrez exclusiv la jocurile de la echipa a doua. Este important sa castigam urmatorul meci si sper ca voi avea posibilitatea sa contribui si eu”.

Meciul la care se refera tanarul mijlocas este cel pe care Barça Atlètic il va sustine la finalul acestei saptamani pe teren propriu contra lui Jaén in returul fazei a doua a playoff-ului de promovare in Segunda Division. Mansa tur s-a incheiat 0-0.

Jonathan dos Santos este primul dintre jucatorii ale caror contracte expira pe 30 iunie care a semnat o noua intelegere. Cotidianul Sport anunta ca Thiago Alcantara va semna si el saptamana viitoare un contract in aceleasi conditii economice ca si dos Santos, dupa care catalanii vor incerca sa prelungeasca intelegerile cu Gai Assulin si Marc Bartra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu