vineri, iunie 04, 2010

Valdes a debutat la nationala Spaniei .

Odata cu debutul in amicalul cu Coreea de Sud, Victor Valdes a devenit primul portar al Barcelonei care apara buturile Spaniei dupa o pauza de 16 ani..
Dupa ce a castigat de doua ori la rand trofeul Zamora care se acorda portarului ce incaseaza cele mai putine goluri intr-o editie a Primerei Division, Victor Valdes si-a vazut in sfarsit realizat visul de a juca pentru nationala Spaniei. Goalkeeperul Barcelonei a debutat pentru La Roja in amicalul castigat la Innsbruck cu 1-0 in fata Coreei de Sud, intrand pe teren la inceputul reprizei secunde in locul lui Pepe Reina.In fata unei echipe asiatice care a contat arareori in atac, Valdes nu a avut multe probleme in cele 45 de minute jucate, remarcandu-se doar printr-o iesire gresita la o faza fiza.

Dintre cei opt jucatori ai Barcelonei prezenti in lotul lui Vicente del Bosque pentru campionatul Mondial, doar Andres Iniesta s-a aflat pe lista titularilor. Este o raritate sa vezi un singur jucator blaugrana printre titularii nationalei iberice, ultima oara cand prezenta echipierilor clubului catalan la prima reprezentativa a fost saraca inregistrandu-se in urma cu un an la un amical cu Azerbaijan. Alaturi de Valdes au mai evoluat dupa pauza Xavi, Pedro si Villa, meciul fiind decis de reusita sevillanului Jesus Navas din minutul 86.

In ceea ce il priveste pe Victor Valdes, el devine primul portar al Barcelonei care joaca la echipa nationala a Spaniei dupa o pauza de 16 ani! Ultimul care o facuse a fost legendarul Andoni Zubizarreta in sferturile de finala ale Campionatului Mondial din 1994 gazduit de Statele Unite ale Americii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu