vineri, iunie 25, 2010

WORLD CUP 2010

De o lună şi mai bine fotbalul a ieşit pe primul loc în topul discuţiilor , cel mai frumos sport şi-a depăşit luna aceasta popularitatea în spectatori şi răspândire . Surprize , emoţii , goluri - mai pe scurt , tot de ce e nevoie pentru o vizionare zilnică captivantă .
Discuţiile pe chat-uri pe tema fotbalului au devenit tot mai multe şi mai actuale , şi chiar de-s fan Barca - ţin cu Argentina , Spania e bună , dar argentinienii sunt favoriţii mei ! Şi iată de ce :
1)Maradona
2)Messi
3)Toată echipa , plină de  staruri - " Maradona style " .
Barcelona are un număr mare de jucători care participă la Cupa Mondială .
 În echipa Spaniei - Victor Valdes , Puyol , Pique , S.Busquets , Xavi , Inesta , Pedro , Villa .
 În echipa Mexicului - G.Dos Santos , Rafa Marquez .
 În echipa Argentinei - Gabriel Millito , Leo Messi .
 În echipa Franţei - Erick Abidal , Thierry Henry .
 În echipa Braziliei - Daniel Alves .
 În echipa Coastei de Fildeş - Yaya Toure .


Spania a pornit cu stîngul , pierzînd de la Elveţia cu 0-1 , gol marcat de omul lui Manchester City - G.Fernandes . Însă în meciul nr.2 a reuşi să câştige în faţa Hondurasului 2-o , ambele goluri fiind marcate de jucătorul catalan David Villa , de menţionat că Villa a irosit un penalty şi încă vreo 2-3 ocazii mari de gol .






Mexicul a jucat meciul de deschidere a Cupei Mondiale cu gazdele , cu RSA , jucând doar la un egal 1-1 , primii marcând africanii prin Tshabalala , apoi omul Barcei , Rafa Marquez a salva de înfrîgere Mexica . De menţionat că mexicanul a fost lipsit de banderola de capitan a naţionalei ţării sale în primul meci , însă în meciul al 2-lea a scos el echipa la meci cu banderola de capitan , unde Mexica s-a impus cu 2-o în faţa Franţei . În fine Marquez cu Dos Santos a dus Mexica în faza eliminatorie .








Vice-campioana lumii a avut  un joc dezastruos la această ediţie a Campionatului Mondial , Franţa lui Henry şi Abidal nu a câştigat nici un meci , a jucat la egal cu Paraguay şi a pierdut în faţa Mexicului cu 2-0 şi în faţa RSA cu 2-1 . Henry , care e capitanul Franţei , a fost ţinut rezervă toate 3 meciuri , ieşind să joace doar pe 10-20 de minute . Abidal a jucat doar cu Uruguay , şi atunci nu pe poziţia sa ci ca fundaş stînga .


Argentina lui Messi a jucat strălucit toate 3 meciuri , a luat 9 din 9 posibile şi ieşind din grupe de pe poziţia 1 . Starul Barcelonei a fost titular toate 3 meciuri , ultimul jucândul ca capitan , a avut multe ocazii de a înscrie - însă a ratat de cele mai multe ori .O evoluţie de excepţie a lui Leo Messi la World Cup 2010 , da - fără goluri , însă antrenorul Argentinei , celebrul Diego Maradona a spus : "Golul lui Messi va veni atunci când Argentina va avea cel mai tare de el nevoie " .


Yaya Toure a jucat la fel titular în meciurile naţionalei sale , însă fără mult succes , naţionala sa având eşec cu Portugalia şi Brazilia .Brazilia lui Daniel Alves este deja calificată neprivind la faptul că a jucat doar 2 meciuri , însă şi cu astea 2 are 6 puncte , suficient p-u o calificare . Daniel Alves a apărut ca rezerva lui Elano la acest Mondial .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu