marți, martie 30, 2010

Arsene Wenger, fara victorie in fata Barcelonei Arsene Wenger, fara victorie in fata Barcelonei

Arsene Wenger nu a reusit niciodata sa castige in fata Barcelonei si are in palmares contra echipei blaugrana doar o remiza in cinci meciuri Dupa cum noteaza cotidianul Sport, precedentele dueluri intre Arsene Wenger si FC Barcelona nu au fost de bun augur pentru tehnicianul francez, el nereusind niciodata sa castige ca antrenor in fata formatiei blaugrana.
Au fost pana acu cinci intalniri din care Barcelona a castigat 4, bilantul golurilor fiind si el in favoarea catalanilor, 10-4.
Prima oara cand Arsene Wenger a infruntat Barcelona a fost in Liga Campionilor 1993-1994, pe cand Wenger era tehnicianul lui AS Monaco. Dream Team-ul lui Cruyff a castigat ambele meciuri, 2-0 pe Camp Nou (dubla Txiki Begiristain) si 1-0 in principat (gol Stoichkov). In acel an, catalanii aveau sa atinga finala UCL, pierduta la Atena in fata lui Milan cu 4-0.
Ajuns pe banca lui Arsenal, Wenger a dat din nou piept cu Barcelona in prima faza a grupelor Ligii Campionilor din sezonul 1999-2000. Dupa 1-1 pe Camp Nou (goluri Luis Enrique si Kanu intr-un meci in care Henry a jucat pentru Tunari pana in minutul 73), Barcelona lui Louis van Gaal s-a impus la Londra cu scorul de 4-2 prin goluri Rivaldo, Luis Enrique, Figo si Cocu, respectiv Bergkamp si Overmars. Aceasta a fost doar a doua victorie a Barcelonei in Anglia in intreaga istorie a clubului dupa 5-2 cu Wolverhampton in 1959-1960.
Ultima data cand Wenger a infruntat Barcelona a fost acum patru ani, in finala Ligii Campionilor de la Paris. Desi in inferioritate numerica inca din minutul 10, Arsenal a condus cu 1-0 dupa golul lui Sol Campbell, dar Barcelona lui Ronaldinho a revenit in final si s-a impus cu 2-1 prin golurile lui Eto’o si Belletti. Cei dornici sa retraiasca emotiile finalei din Saint Denis pot revedea rezumatul AICI.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu