luni, martie 22, 2010

Zaragoza – Barcelona 2-4. Messi, la al doilea hattrick consecutiv in campionat

Barcelona a castigat la pas deplasarea de la Zaragoza, scor 4-2 dupa al doilea hattrick consecutiv al lui Messi si un gol al lui Ibrahimovic din penalty
De doar patru minute si 20 de secunde a avut nevoie Messi ca sa isi continue pe terenul Zaragozei fantastica serie de goluri inceputa in urma cu patru meciuri: decarul Barcelonei a marcat cu capul in urma unei centrari a lui Pedro din banda stanga dupa o recuperare a lui Ibrahimovic in apropierea careului advers.
Cu 1-0 inca din startul meciului, dar si cu putina fantezie in linia mediana din cauza absentelor lui Xavi si Iniesta, Barcelona nu a avut motive sa accelereze ci s-a multumit cu un joc de posesie, intrerupt doar de o patrundere a lui Eliseu in minutul 16, blocat insa in momentul sutului de Dani Alves. Daca la poarta lui Valdes a fost liniste, catalanii si-au creat doua mari ocazii inainte de pauza, intai prin Yaya Toure care a reluat in minutul 23 din voleu peste poarta o centrare a lui Maxwell din partea stanga dupa o succesiune de pase din prima care au lasat fara replica defensiva gazdelor, apoi prin Zlatan Ibrahimovic care a reluat cu capul putin pe langa stalpul din dreapta al portii lui Roberto o lovitura de colt executata de Messi.
In linii mari meciul a continuat in acelasi mod si dupa pauza, dar cu o echipa a gazdelor ceva mai curajoasa in atac in debutul reprizei, punand presiune la poarta lui Valdes prin trei lovituri consecutive de colt. Minutul 66 a adus insa o noua bijuterie a lui Messi, sut superb la coltul lung dupa o patrundere de 30 de metri in dribling si al patrulea meci consecutiv in care decarul formatiei catalane reuseste o dubla.
Minutul 77 a adus o ratare incredibila a lui Ibrahimovic, reprezentativa pentru forma atacantului transferat in vara de la Inter: la capatul unui contraatac rapid, Pedro i-a pus mingea lui Ibra in fata portii pentru o reluare simpla, dar suedezul si-a batut joc de faza trimitand neglijent pe langa poarta goala. Faza urmatoare a adus totusi golul de 3-0, marcat de omniprezentul Lionel Messi, ajuns la al doilea hattrick consecutiv in campionat dupa cel cu Valencia. Merita consemnat ca Messi a marcat ultimele 9 goluri ale echipei din campionat!
In minutul 84 o pasa a lui Messi l-a lasat pe Ibrahimovic singur cu Roberto, dar mingea inaltata de suedez peste portarul Zaragozei s-a dus in inaltul tribunei. La faza imediat urmatoare gazdele au reusit sa reduca din diferenta prin Colunga, sut la coltul lung fara sperante pentru Valdes.
Ibra a mai trimis o data peste poarta din pozitie ideala, dupa care gazdele au punctat din nou pe contraatac, in minutul 89, prin acelasi Colunga. Messi a considerat situatia inacceptabila si a scos un penalty in minutul 90 dupa ce a driblat o data in plus tot ce i-a iesit in cale. Altruist, Messi l-a lasat pe Ibrahimovic sa incerce de la punctul cu var ce nu a reusit din faze de joc si meciul s-a terminat 4-2.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu