marți, aprilie 20, 2010

Inter – Barcelona. Stiati ca… ?

Curiozitati si statistici inaintea meciului Internazionale Milano - Barcelona din semifinalele Ligii Campionilor 2009-2010

FC Barcelona nu a pierdut niciodata pe terenul lui Internazionale Milano: catalanii au castigat una din cele patru intalniri precedente, celelalte trei incheindu-se la egalitate.

Ultimele doua meciuri dintre Inter si Barcelona pe Giuseppe Meazza s-au incheiat cu acelasi scor, 0-0. Ambele s-au disputat in faza grupelor Ligii Campionilor.

Inter este neinvinsa in acest sezon de Champions League pe propriul teren. Elevii lui Mourinho au castigat trei partide (Rubin Kazan, Chelsea, CSKA Moscova) si au remizat in celelalte doua (Barcelona, Dynamo Kiev).

In schimb, Barcelona este neinvinsa in deplasare, reusind in actualul sezon o victorie (Dynamo Kiev) si patru remize (Inter, Rubin Kazan, Stuttgart, Arsenal).

Barcelona a jucat pana acum sapte meciuri in orasul Milano, castigand doua, remizand in trei si pierzand doua.

Ultima oara cand Barcelona a jucat o semifinala de cupe europene la Milano a fost in sezonul 2005-2006, in Liga Campionilor, cand a invins pe AC Milan cu 1-0 prin golul lui Ludovic Giuly.

Pentru Internazionale Milano este a opta semifinala in cea mai importanta competitie europeana. Italienii s-au calificat de patru ori si au fost eliminati de trei.

In schimb, Barcelona a fost prezenta in penultimul act al Cupei Campionilor Europeni sau Ligii Campionilor de zece ori, mergand mai departe in cinci randuri.

Internazionale Milano nu a mai fost campioana Europei de 45 de ani, mai precis din anul 1965.

Barcelona are un record pozitiv contra echipelor italiene in partide eliminatorii disputate in duble manse, mergand mai departe in sase situatii si fiind eliminata doar de trei ori.

Meciul Inter – Barcelona de astazi va fi condus de o brigada de arbitri din Portugalia ce il va avea la centru pe Olegario Benquerencia, asistat de José Manuel Silva Cardinal si Bertino Miranda. Al patrulea oficial este Artur Soares Dias.

Sursa: www.fcbarcelona.cat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu